symvoules

Περιποίηση στην ώρα της, σωστή βάση, γήινα χρώματα, απαλό και λαμπερό πρόσωπο, μα κυρίως η φιλοσοφία του ότι η «ομορφιά είναι αλήθεια και παραδοχή». Πέντε μικρά μυστικά για ένα «μεγάλο» και ωραίο αποτέλεσμα την πιο όμορφη μέρα της ζωής σας!

Προετοιμασία & περιποίηση προσώπου

 • Τρεις μήνες πριν από την ημέρα του γάμου, η κάθε γυναίκα οφείλει να ξεκινήσει την προετοιμασία της επιδερμίδας της. Είναι ανάγκη να σκέφτεται τον εαυτό της πιο σοβαρά και να βάζει στην άκρη το άγχος. Πρέπει να κατανοήσει ότι εκτός από το νυφικό, τη δεξίωση, το στολισμό, χρειάζεται να φροντίσει και το πρόσωπο της.
 • Ας ξεκινήσει λοιπόν μία σωστή διατροφή για να απομακρύνει τις τοξίνες από την επιδερμίδα της. Πολύ σημαντικό κομμάτι είναι ο σωστός και καλός ύπνος. Όσο κι αν τρέχει μία μέλλουσα νύφη κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρειάζεται το βράδυ να κοιμάται καλά και ποιοτικά.
 • Για το αισθητικό κομμάτι, η επίσκεψη, για αρχή, σε έναν ειδικό για κάποιες θεραπείες κρίνεται απαραίτητη. Θεραπείες που κατά κύριο λόγο αφορούν στην ενυδάτωση. Αν το δέρμα είναι αφυδατωμένο την ημέρα του γάμου, ο επαγγελματίας make up artist θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει περισσότερα προϊόντα και θα υπάρξει «βαρύ» αποτέλεσμα. Συνεπώς, η νύφη θα βγει θαμπή και χωρίς ίχνος φυσικής λάμψης που είναι και το επιθυμητό.
 • Εκτός των προαναφερθέντων, η νύφη πρέπει να προσέχει και η ίδια το δέρμα της. Πρέπει το δέρμα κάθε βράδυ να «κοιμάται» καθαρό. Όσο κουρασμένη κι αν είναι, να ξεβάφεται και να απομακρύνει τους ρύπους. Ιδανικό θα ήταν να εφαρμόζει και μία ελαφριά κρέμα ή ορό. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το πρωί. Το νερό δεν αρκεί για να καθαρίσει το πρόσωπο, χρειάζεται κι εκεί ειδικό προϊόν.
 • Η αντηλιακή κρέμα είναι επίσης απαραίτητη, τόσο το Χειμώνα όσο και το Καλοκαίρι. Ένας από τους σημαντικότερου παράγοντες πρόωρη γήρανσης, άλλωστε, είναι ο ήλιος.

Τα δοκιμαστικά & η αξία του «να είσαι ο εαυτός σου»

 • Η έννοια του δοκιμαστικού είναι ουσιώδης. Δεν χρειάζονται δεκάδες επισκέψεις. Στη δική μου περίπτωση, η μέλλουσα νύφη έρχεται για πρώτη φορά στο γραφείο μου, καθόμαστε περίπου δύο ώρες και συζητάμε το τι την εκφράζει. Δεν έχω ένα έτοιμο μακιγιάζ το οποίο θα της προτείνω. Με ενδιαφέρει να καταλάβω τι την εμπνέει και να καταλήξουμε σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Θέλω να δω για παράδειγμα το νυφικό, το χτένισμα. Δεν μπορώ να προχωρώ αυθαίρετα. Η επιλογή του μακιγιάζ θέλει επικοινωνία. Πρέπει να έχει αποφασίσει η κάθε γυναίκα το ύφος στο οποίο επιθυμεί να κινηθεί. Να κατασταλάξει για το αν θέλει να είναι ρομαντική, ροκ, κλασσική. Να σκεφτεί τι την εκφράζει. Πρέπει να βρει ένα πλαίσιο και μία αίσθηση.
 • Όταν λοιπόν γίνει η «συνέντευξη», κάνουμε στο μισό πρόσωπο τη μία πρόταση μακιγιάζ και στο άλλο την άλλη.
 • Αυτό που εγώ τονίζω κάθε φορά είναι ότι για να είναι όμορφη μία γυναίκα την ημέρα του γάμου της πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να είναι ο εαυτός της. Εννοώ ότι δεν χρειάζεται να γίνει μία άλλη. Επιπλέον, δεν είναι ωραίο το να φτάνει μία νύφη στην εκκλησία και να είναι τόσο «βαριά» βαμμένη σαν να βγαίνει βράδυ. Όλα θέλουν το μέτρο τους.

Το μακιγιάζ την ημέρα του γάμου

 • Την ημέρα του γάμου παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο. Η νύφη δεν είναι μόνη της. Υπάρχει κόσμος, συγγενείς. Εγώ θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός. Είναι ωραία τα έθιμα αλλά όχι η υπερβολή. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ετοιμάζεται να υπάρχουν εβδομήντα άτομα γύρω της, αγχώνεται. Εγώ τη θέλω μία ώρα μόνη της αλλά πάντα υπολογίζω κάτι παραπάνω γιατί υπάρχουν και τα απρόβλεπτα.
 • Βασική προϋπόθεση ακόμα είναι να ξεκινήσει αρχικά την προεργασία ο κομμωτής. Να της κάνει μπιστολάκι και μετά να αναλάβει δράση ο make up artist.
 • Όσον αφορά στο μαγικιάζ. Τάσσομαι υπέρ των πιο γήινων αποχρώσεων για την ημέρα του γάμου. Σίγουρα το να βάλει μία γυναίκα κόκκινο κραγιόν ή μπλε σκιά είναι εύκολο. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να συμβεί. Σημασία έχει να ωραιοποιείς τα σχήματα και τους όγκους του προσώπου έτσι ώστε όλα να οδηγούνται προς το τέλειο χωρίς να «κραυγάζουν».
 • Το πιο σημαντικό είναι το μακιγιάζ της νύφης να μην έχει μόδα. Να μπορεί να βλέπει τις φωτογραφίες του γάμου της μετά από μία δεκαετία και να λέει «ήμουν όμορφη». Οπότε χρειάζεται μία καλή βάση και όχι το λεγόμενο «πάστωμα».
 • Αναπόσπαστο κομμάτι του προσώπου είναι και τα φρύδια. Χρειάζεται να δοθεί προσοχή στην «κορνίζα» του προσώπου, όπως τα αποκαλούμε εμείς οι επαγγελματίες, κι αν λείπει κάτι να συμπληρωθεί.
 • Το σχήμα των ματιών πρέπει να έχει μία τάση προς τα έξω και πάνω.
 • Τα ζυγωματικά, ακόμα και μάγουλα να υπάρχουν, πρέπει να είναι έντονα. Αυτό δεν σημαίνει έντονο ρουζ αλλά φωτοσκιάσεις.
 • Τα χείλη χρειάζεται να έρθουν στο σωστό σχήμα.
 • Τα χρώματα, από την άλλη, είναι προσωπική επιλογή της καθεμίας. Αν για παράδειγμα μία γυναίκα θέλει να είναι Ρίτα Χέιγουορθ την ημέρα του γάμου της, μπορεί να βάλει και κόκκινο κραγιόν. Δεν θα φανεί κιτς αν έχουν προσεχθεί τα παραπάνω.
 • Απαγορευτικές είναι οι χρωματιστές σκιές με γκλίτερ και γενικά οι σκόνες που λάμπουν. Επίσης, η έντονη τερακότα που δίνει ένα σκούρο χρώμα και μουνταίνει το αποτέλεσμα. Το πρόσωπο πρέπει να είναι ένα με δύο τόνους πιο φωτεινό από το σώμα.
 • Η διάρκεια του μακιγιάζ και το πώς μπορεί να διατηρηθεί είναι τέλος ένας μεγάλος μύθος. Όσα προϊόντα κι αν υπάρχουν στο εμπόριο, δεν μπορεί κανένα να σταθεροποιήσει για πολλές ώρες το μακιγιάζ. Ειδικά, όταν μία γυναίκα έχει λιπαρή επιδερμίδα, κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Σαφώς, χρησιμοποιούνται τα σωστά προϊόντα που θα «μετριάσουν» την λιπαρότητα αλλά μέχρι εκεί.

Το ύφος της Τατιάνας Μπλάτνικ την ημέρα του γάμου της

 • Όταν συνάντησα την Τατιάνα Μπλάτνικ για να κάνουμε το πρώτο δοκιμαστικό για το γάμο της με τον πρίγκιπα Νικόλαο, με ευχαρίστησε και μετέπειτα μου εξήγησε ότι ήμουν ο μόνος που κατάλαβε τη φιλοσοφία της.Δεν τόλμησα να της κάνω κάποιο έντονο μακιγιάζ στα μάτια γιατί το «πριγκιπικό» σημαίνει λαμπερό, καθαρό, ανοιχτόχρωμο.
 • Ακόμα κι εκείνη, που είναι μία πολύ όμορφη γυναίκα, είχε τα ελαττώματα της αλλά ποτέ δεν θέλησε να τα εξαφανίσει για το γάμο της. Προσπαθήσαμε απλά να τα καλύψουμε με τον σωστό τρόπο. Συγκεκριμένα, είχε ένα θέμα με τους μαύρους κύκλους της και όταν προσπαθούσα και ξαναπροσπαθούσα να της το καλύψω, μου είπε: «Δεν πειράζει, ξέρω ποια είμαι». Θέλω να πω ότι είναι σημαντικό η νύφη να έχει αυτογνωσία.

Από τον Φρέντυ Καλομπράτσο
Make up artist

Κύλιση στην Αρχή