kouaf gia eklektes

Ρομαντικό, παραδοσιακό ή εκκεντρικό; Κότσος, ανάλαφρες μπούκλες ή πέπλο; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νυφικό χτένισμα που θα απογειώσει το λουκ σας.

Τα πρώτα βήματα για ένα ωραίο νυφικό χτένισμα

 • Όλα ξεκινούν σχεδόν δύο μήνες πριν το γάμο όπου οι μέλλουσες νύφες πρέπει να με επισκεφθούν στο κομμωτήριο έτσι ώστε να ξεκινήσουμε κάποια περιποίηση. Την ημέρα του γάμου τα μαλλιά πρέπει να φαίνονται λαμπερά και υγιή για να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο και το χτένισμα.
 • Συγκεκριμένα, αρχίζουμε κάποιες μάσκες, αποφασίζουμε το χρώμα που θέλουμε να υπάρχει στο γάμο και φυσικά καθαρίζουμε τις άκρες των μαλλιών ή προχωράμε σε ένα κούρεμα διαφορετικό από αυτό που υπάρχει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά είναι το να έχουμε καταλήξει και στο χτένισμα του γάμου. Μόνο τότε, μπορούμε να δουλέψουμε το μήκος. Σε κάθε περίπτωση, αποφεύγουμε τις αφέλειες και το έντονο φιλάρισμα που δυσκολεύουν πολύ. Αντίστοιχα, και το πολύ μακρύ μαλλί, επίσης περιορίζει, κι ας πιστεύουν οι περισσότερες νύφες ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

Το χρώμα των μαλλιών, δύσκολη υπόθεση

 • Όση εντύπωση κι αν προκαλεί αυτό που θα πω, το χρώμα που θέλει η νύφη να έχει στο γάμο πρέπει να δουλευτεί τουλάχιστον πέντε μήνες πριν. Εξαρτάται βέβαια από το χρώμα που έχει και αυτό που θέλει να κάνει. Για παράδειγμα, αν μία κυρία έχει μαλλιά σε αποχρώσεις του καφέ και θέλει ξανθό, απαιτείται χρόνος.
 • Οι αποχρώσεις που προτείνω εγώ, πάντα σχετίζονται με το χρώμα τις επιδερμίδας. Αυτό σημαίνει ότι αν μία κυρία έχει λευκή επιδερμίδα, της προτείνω καστανό ανοιχτό, μελί και αποφεύγουμε τις κόκκινες αποχρώσεις. Για τις κυρίες με καστανά μάτια και τις πιο σταρένιες επιδερμίδες, θα ήθελα ένα ανοιχτό μελί με κάποιες ανταύγειες ή κάποιο χρώμα που να παραπέμπει σε σκούρο της άμμου. Στις μελαχρινές ταιριάζει καστανό μεσαίο ή ακόμα και το φυσικό τους χρώμα με εξτρά πινελιές λάμψης.
 • Ιδιαίτερη απόχρωση είναι το κόκκινο το οποίο προτείνω σε μαλλιά μέχρι τους ώμους που κυριαρχεί περισσότερο η γραμμή του κουρέματος.
 • Αποφεύγουμε, κατά κανόνα, τα πολύ σκούρα γιατί σκληραίνουν το πρόσωπο αλλά και το πολύ ανοιχτό ξανθό που αφήνει ένα ταλαιπωρημένο αποτέλεσμα.

Διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει

 • Αρχικά να πούμε ότι την ημέρα του γάμου, ο κομμωτής πρέπει να είναι σπίτι για να ετοιμάσει τη νύφη περίπου τρεις ώρες πριν. Όταν χρειάζεται δε και προεργασία με ρόλει, χρειάζεται λίγη ώρα παραπάνω.
 • Για τις ρομαντικές κυρίες προτείνω ένα χτένισμα με σπαστές μπούκλες ή κάποιο πιάσιμο των μισών μαλλιών.
 • Must στους γάμους είναι και ο αυστηρός κότσος με τα μαλλιά τραβηγμένα πίσω. Αυτό ταιριάζει στις κυρίες με ωραίο λαιμό, που δεν έχουν πολλά μαλλιά, έτσι ώστε να βάλουμε και κάποιο μπομπάρι και να φαίνεται πιο πλούσιο το λουκ μας.
 • Αντίθετα, σε όσες έχουν κιλά παραπάνω, προτείνω κάτι ανάλαφρο και σίγουρα με μαλλιά κάτω για να καλύπτονται οι πλάτες.
 • Για τις κυρίες που έχουν κοντά μαλλιά, ένα στυλιζαρισμένο λουκ είναι ό,τι καλύτερο.
 • Όσον αφορά στο πέπλο. Εγώ δεν το προτείνω αλλά αν μία κυρία το θέλει προσπαθώ να βρω ένα χτένισμα που να μπορεί αφενός να συγκρατήσει το βάρος του πέπλου, αφετέρου να είναι τέλειο ακόμα και όταν το πέπλο αφαιρεθεί. Συνήθως δηλαδή προτιμώ να βάζω στην παραπάνω περίπτωση μπομπάρι, είτε μιλάμε για μαλλιά πιασμένα μισά-μισά είτε για ένα κότσο.
 • Ας μιλήσουμε όμως και για τις τρέσες. Είναι ένα κομμάτι που θέλει μεγάλη προσοχή. Αν και κάποτε υπήρξε μόδα οι γυναίκες να «φορτώνονται» με τρέσες στο γάμο, εγώ διαφωνώ. Τις προτείνω μόνο σε αυτές που έχουν λίγα μαλλιά, συνεπώς και λίγες επιλογές χτενίσματος.
 • Για να διατηρηθεί, τέλος, το χτένισμα προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα τα οποία σε υγιή μαλλιά έχουν καλό αποτέλεσμα. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα ο κομμωτής να φρεσκάρει το χτένισμα της νύφης πριν πάει στη δεξίωση.

Από τον Γιώργο Καρδαρά
Hair stylist

Κύλιση στην Αρχή