gamilio menou

Οι ομορφότερες στιγμές στη ζωή είναι συνδεδεμένες χωρίς αμφιβολία με το καλό φαγητό. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τη δεξίωση του γάμου σας που θέλετε όλα να είναι στην εντέλεια. Δώστε έμφαση στο μενού και εντυπωσιάστε τους ουρανίσκους των καλεσμένων σας χωρίς περιττά πιάτα και με προσιτές γεύσεις.

Συμβουλές για την επιλογή των σωστών πιάτων

Προτεινόμενο μενού

Ορεκτικό

Σαλατικά με σύκα και προσούτο

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

Φύλλα από 1 ματσάκι ρόκα

1 σγουρό μαρούλι ή εναλλακτικά αρμύρα για πιο πικάντικη γεύση

3 - 4 ώριμα, μεγάλα σύκα, μαύρα ή άσπρα

40 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης ή Νάξου

40 γρ. φέτες προσούτο Ευρυτανίας ή άλλο καλής ποιότητας ελληνικό αλλαντικό, όπως  λούζα  κυκλαδίτικη, νούμπουλο Κέρκυρας

10 - 12 ντοματίνια

Για τη σάλτσα

1 κουταλιά  μέλι θυμαρίσιο

4 κουταλιές  μπαλσάμικο ξίδι

2 κουταλιές  ξίδι από κόκκινο κρασί

80 ml ελαιόλαδο

1 κουταλάκι μουστάρδα, κατά προτίμηση με σπόρους

Αλάτι &  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κυρίως

Ψαρονέφρι γεμιστό με ξερά φρούτα

ΥΛΙΚΑ

1.200-1.500 γρ. ψαρονέφρι

1 κουταλιά βούτυρο

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλάτι &  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

1 φλιτζάνι  γλυκό μοσχάτο κρασί

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα, χωρίς κουκούτσια

½ φλιτζάνι κράνμπερις ή σταφίδες

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος

Ελάχιστο μπαχάρι, σε σκόνη

Αλάτι &  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου

1 κουταλάκι μπαχάρι σε σκόνη

½ φλιτζάνι πετιμέζι

½ φλιτζάνι κράνμπερις (ή σταφίδες)

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τη γέμιση:

Για τη σάλτσα:

Από τη Ντίνα Νικολάου

Σεφ