menu main

Δεν υπάρχει το "σωστό" μενού για μία γαμήλια δεξίωση. Μπορείτε να προσφέρετε τα πάντα. Από ένα ελαφρύ πρωινό μέχρι ένα πλούσιο δείπνο. Η ώρα και η εποχή του γάμου μπορούν να διαφοροποιήσουν το μενού που θα επιλέξετε. Η κάθε εποχή προσφέρει διαφορετικά φρέσκα λαχανικά, με τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν υπέροχες σαλάτες και πρώτα πιάτα. Ζητήστε από τον υπεύθυνο του χώρου της δεξίωσης, αν διαθέτει κουζίνα, ή τον υπεύθυνο του catering σε διαφορετική περίπτωση, να σας προτείνουν δείγματα μενού και θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια απόφαση.

Στην περίπτωση που επιλέξετε ένα γάμο σε ανοιχτό χώρο όπως κτήμα ή παραλία μπορείτε να οργανώσετε ένα μπουφέ με καναπεδάκια, μικρά σάντουιτς, ντιπ και παστάκια, ώστε οι καλεσμένοι να μην χρειάζονται μαχαιροπίρουνα και είναι ελεύθεροι να κάνουν βόλτες μέσα στον κόσμο και να τρώνε παράλληλα.

Σε ένα μπουφέ με μαχαιροπίρουνα οι δυνατότητες για ποικιλία στο φαγητό είναι απεριόριστες. Από σαλάτες μέχρι ζεστά και κρύα πιάτα όλων των ειδών. Σε αυτή την περίπτωση οι καλεσμένοι μπορούν να σερβιριστούν μόνοι τους και μετά να κάτσουν σε συγκεκριμένες θέσεις που τους έχουν παραχωρηθεί βάση του πλάνου που έχετε σχεδιάσει.

Σκεφτείτε ένα θέμα για το μενού του γάμου σας. Αν είναι καλοκαίρι μπορεί να έχει θέμα Luau με οστρακοειδή και ψάρια. Κάντε ένα Κρητικό μενού με ντάκος και γαμοπίλαφο, ή ένα βουκολικό μενού με ψητά και αρνιά στη σούβλα. Εμπνευστείτε από διάφορες χώρες όπως η Ιταλία και κάντε ένα μενού μόνο με ζυμαρικά, ή από την Ελβετία και κάντε ένα μενού με τυριά και σοκολάτες! Μην ξεχνάτε ότι κάτι πολύ chic μπορεί με μια λάθος παρουσίαση να καταντήσει κιτς και υπερβολικό, ενώ κάτι που ακούγεται κιτς, με τη σωστή παρουσίαση και υποστήριξη να αφήσει τους καλεσμένους σας άφωνους.

Αφήστε τους καλεσμένους του γάμου σας να δημιουργήσουν μόνοι τους το μενού τους. Δώστε τους να διαλέξουν ανάμεσα σε διάφορες ωμές σαλάτες και dressing, ψημένα κρέατα, συνοδευτικές σάλτες, διάφορα ζυμαρικά και επιλογή από άσπρες και κόκκινες σάλτσες. Ψάξτε να βρείτε κάποιο catering που μπορεί να σας προμηθεύσει με chef και μεγάλες πλάκες ψησίματος ή τηγάνια και αφήστε τους καλεσμένους σας να διαλέξουν ανάμεσα σε ωμά υλικά και να φτιάξουν μόνοι τους τα πιάτα τους. Για επιδόρπιο τι καλύτερο από σιντριβάνια σοκολάτας και ice cream bars ή chefs να φτιάχνουν εκείνη τη στιγμή φρέσκες κρέπες?

Δώστε ένα σπιτικό αέρα στο μενού του γάμου σας και προσφέρετε κάποια σπεσιαλιτέ στην αρχή όπως γαμοπίλαφο ή ψητό αρνί που θα έχετε φέρει εσείς από το χωριό σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το ύφος για όλο το μενού και να έχετε πιατέλες με φαγητά στη μέση του τραπεζιού, δημιουργώντας ένα οικογενειακό και ζεστό κλίμα και δίνοντας την ευκαιρία στους καλεσμένους σας να αρχίσουν να μιλάνε μεταξύ τους.

Η μέρα του γάμου σας ανήκει σε εσάς και μόνο σε εσάς! Γιατί λοιπόν να μη σχεδιάσετε ένα μενού που να έχει κάποιο νόημα για εσάς? Τι φάγατε στο πρώτο σας ραντεβού? Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που του μαγειρέψατε? Τι τρώγατε όταν σας έκανε πρόταση γάμου? Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα τρώνε οι καλεσμένοι του γάμου σας το συγκεκριμένο φαγητό θα σκέφτονται πλέον εσάς!
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους του γάμου σας από την αρχή με μία πρωτότυπη παρουσίαση των φαγητών. Αντί για βαθιά πιάτα έχετε μικρά καρβέλια χωρίς την ψίχα για να βάλουνε εκεί τη σούπα τους ή δώστε πρωτότυπες ονομασίες στα διάφορα πιάτα.

Τις περισσότερες φορές το απλό είναι και chic. Είναι προτιμότερο να προσφέρετε λιγότερα ορεκτικά και κυρίως πιάτα, αλλά να είναι προσεγμένα, παρά μια μεγάλη ποικιλία με πολλές γεύσεις που θα μπλέξουν τους καλεσμένους σας.

Δώστε στους καλεσμένους σας κυριολεκτικά μια γεύση από το μήνα του μέλιτος σας. Βάλτε στο μενού σας ή φτιάξτε το όλο με γεύσεις και πιάτα που είναι παραδοσιακά του μέρους που θα κάνετε το γαμήλιο ταξίδι σας, όπως μικρές πίτσες με διάφορα υλικά, πιάτα με διάφορα γαλλικά τυριά, tapas και παέγια.

Κύλιση στην Αρχή