banner nyfiki anthodesmi

Η νυφική ανθοδέσμη συμβολίζει τη νεότητα και γονιμότητα του ζευγαριού, καθώς από τα άνθη βγαίνουν οι καρποί.

Στην Αρχαία Ρώμη οι νύφες κρατούσαν μπουκέτα από βότανα, συνήθως δεντρολίβανο που συμβόλιζε την πίστη, την γονιμότητα και έδιωχνε τα κακά πνεύματα. Στη Βικτοριανή εποχή η μόδα επέβαλε το τριαντάφυλλο, που αντιπροσωπεύει την αληθινή αγάπη.

Η νύφη πετάει το μπουκέτο της σε κάποια ανύπαντρη φίλη της για να έχει την τύχη με το μέρος της και να είναι η επόμενη που θα παντρευτεί. Ωραία και διασκεδαστική στιγμή...

Αν και η νυφική ανθοδέσμη ανήκει στις ετοιμασίες από την πλευρά του γαμπρού μιας και αυτός θα την προσφέρει με ρομαντικό τρόπο στην γυναίκα της ζωής του, ωστόσο, συνήθως οι νύφες σχεδιάζουν πως θέλουν να είναι τα λουλούδια που οι ίδιες θα κρατούν την ωραιότερη ημέρα της ζωής τους. Ευτυχώς έχουν την δυνατότητα σήμερα να επιλέξουν τη νυφική τους ανθοδέσμη μέσα από μια τεράστια γκάμα λουλουδιών και συνδυασμών.

Κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν το στιλ που θα έχει η ανθοδέσμη είναι ο σωματότυπος της νύφης, το στιλ του νυφικού, τα χρώματα και το στιλ του γάμου, και φυσικά η ημερομηνία. Τέλος, υπάρχει και η 2η ανθοδέσμη την οποία παραδοσιακά πετάει η νύφη σε ελεύθερες κοπέλες. Σύμφωνα με το έθιμο, όποια την πιάσει θα είναι και η επόμενη που θα παντρευτεί.

Υπάρχουν διάφορα είδη εκ των οποίων τα πιο διαδεδομένα είναι: το μπουκέτο, η ανθοδέσμη «αγκαλιάς», ο καταρράκτης, το τσαντάκι, το στεφανάκι κ.ά. Το μπουκέτο είναι η πιο δημοφιλής επιλογή ενώ η επόμενη είναι η ανθοδέσμη «αγκαλιάς». Το τσαντάκι και το στεφανάκι, όπως και κάποιες άλλες πιο ειδικές κατασκευές, είναι η τελευταία τάση της γαμήλιας μόδας και απευθύνονται σε νύφες πιο τολμηρές! Η ανθοδέσμη-καταρράκτης είναι μάλλον μια πιο κλασική επιλογή και θυμίζει νοσταλγικές εποχές.

Τα λουλούδια της ανθοδέσμης
Οι νύφες δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν! Τα λουλούδια έχουν βέβαια και την εποχικότητά τους, αλλά κάθε νύφη μπορεί να βρει όλα τα λουλούδια, όλο τον χρόνο! Το μόνο που θα διαφοροποιηθεί βέβαια είναι η τιμή, σε περίπτωση που τα λουλούδια τα οποία θα διαλέξει δεν είναι της εποχής.

Όσο για τα χρώματα; Ούτε εκεί υπάρχουν όρια! Ακόμη και αν το συγκεκριμένο λουλούδι που επέλεξαν δεν βγαίνει στο χρώμα που ονειρεύτηκαν, οι επαγγελματίες ανθοδέτες μπορούν να το δημιουργήσουν! Από τα πιο δημοφιλή λουλούδια για γαμήλιο μπουκέτο είναι τα τριαντάφυλλα, οι ορτανσίες, οι κάλες, οι ορχιδέες, οι παιόνιες, τα ανθούρια, οι τουλίπες και άλλα πολλά. Εξίσου σημαντική όμως λεπτομέρεια είναι και η γαρνιτούρα που θα ολοκληρώσει την ανθοδέσμη. Τέτοια, για παράδειγμα, είναι η γυψοφίλη, το grass, φύλλα πράσινα σε διάφορα είδη, snowball κ.ά.

Τα αξεσουάρ
Είναι η λεπτομέρεια που θα αναδείξει την ανθοδέσμη. Θα της δώσει ταυτότητα και στιλ. Τα extra διακοσμητικά υλικά που στολίζουν τις ανθοδέσμες μπορούν να μπουν είτε επάνω και ανάμεσα στα άνθη είτε στο «δέσιμο» της ανθοδέσμης. Κι εδώ υπάρχει μια τεράστια ποικιλία, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να συμβαδίζουν με την εποχή του γάμου (π.χ. δεν μπορούμε να βάλουμε αστερίες σε χειμωνιάτικο γάμο). Παρ' όλα αυτά όμως, υπάρχουν και διακοσμητικά που ταιριάζουν με όλες τις εποχές και όλες τις ανθοδέσμες.

Τέτοια είναι: οι κορδέλες όλων των ειδών (σατέν, οργάντζα, βελούδο, μετάξι, δέρμα, καστόρ κ.ά.), χάντρες, πολύτιμες πέτρες, κρυσταλλάκια, πέρλες, διάφορες glitter σκόνες σε όλα τα χρώματα, δίχτυα, κορδόνια, συρτάκια, αλυσίδες, καρδούλες, αστεράκια και πολλά άλλα. Υπάρχουν βέβαια και αξεσουάρ πιο «εποχιακά» όπως είναι οι αστερίες, τα κογχύλια, οι πεταλούδες, τα πούπουλα, οι φουντίτσες από γούνα, τα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ κ.ά.

Επίσης, μπορεί μια ανθοδέσμη να περιέχει μικρά φρούτα ή καρπούς. Οι νύφες πραγματικά έχουν πολλές επιλογές, αλλά ένας επαγγελματίας ανθοδέτης μπορεί να βρει πάντα αυτό που ταιριάζει και εκφράζει κάθε κοπέλα.

«Μύρισε» τις ανθοδέσμες που σου προτείνει η βίβλος του γάμου για την πιο «μυρωδάτη» και όμορφη σκηνή της ζωής σου...

 

 

Κύλιση στην Αρχή