BasilisZoulias

Αυθεντικό glamour, ρομαντισμός και διακριτικό sexy chic «μπλέκονται» σε ιδιαίτερα νυφικά και μεταμορφώνουν τις γυναίκες σε κομψές νύφες από το elegant παρελθόν.

Παράθυρο στις θρυλικές δεκαετίες

 • Το ύφος των νυφικών δημιουργιών μου είναι νοσταλγικό, ρομαντικό και η φιλοσοφία βασίζεται στην διαχρονικότητα και την κομψότητα άλλων εποχών.
 • «Romantic chic» και «classic with a twist» νυφικά με το μήκος των φορεμάτων να φτάνει ως στο γόνατο ή λίγο πιο κάτω από αυτό, και σιλουέτες που δίνουν έμφαση στη μέση και στο μπούστο ή στην πλάτη αλλά και μακριές νυφικές δημιουργίες που ακολουθούν τη γραμμή του σώματος σέβονται και αναδεικνύουν τη θηλυκότητα της νύφης. Αυτής της φιλοσοφίας τάσσομαι υπερ.
 • Πολυτελή και ντελικάτα υφάσματα και υλικά προσεκτικά επιλεγμένα, όπως οργάντζα με ζωγραφισμένα λουλούδια και χειροποίητα απλικάρισμενα μεταξωτά τριαντάφυλλα, τούλι με πουά μοτίβα, soie sauvage, faille, duchesse, damask  και μετάξι αλλά και διακριτικές παστέλ λεπτομέρειες,  αγκαλιάζουν με χάρη την θηλυκότητα μέσα στις μοναδικές δημιουργίες. Την κλασική κομψότητα συμπληρώνουν και υπογραμμίζουν ιδανικά τα κοσμήματα του Pericles Kondylatos, οι νυφικές κουάφ και τα καπέλα της Katerina Karoussos αλλά και οι νυφικές στέκες της Apolonia B που συνήθως προτείνω.
 • Όλα αυτά βέβαια απευθύνονται σε  γυναίκες με έντονο προσωπικό στυλ που δεν ακλουθούν τις τάσεις της μόδας και διεκδικούν την μοναδικότητα τους σε αυτήν την τόσο ιδιαίτερη στιγμή της ζωής τους.

Υιοθετείστε το στυλ της των Audrey Ηepburn, Grace Kelly, Jackie O

 • Με αδυναμία στις αξεπέραστες δεκαετίες των 50s και  60s, στόχος μου είναι κάθε γυναίκα την ημέρα του γάμου της να έχει πέποιθες πινελιές από τις πραγματικές σταρ εκείνης της εποχής.
 • Κάθε φορά που έρχεται μία κυρία στο ατελιέ μου και συζητάμε για το ύφος του νυφικού της, περνά από μπροστά μου η Audrey Ηepburn, αριστοκρατική μέσα στο romantic chic νυφικό της ενώ βλέπω λίγο πιο εκεί την εκθαμβωτική Grace Kelly με το παραμυθένιο δαντελένιο φόρεμά της, τη μέρα του λαμπερού βασιλικού γάμου της. Κάπου εκεί φυσικά βρίσκεται και  το κλασικά δυναμικό στιλ της Jackie O.

Ο μύθος του περιορισμού για τις κυρίες με περιττά κιλά

 • Όλες οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να είναι εκθαμβωτικές την ημέρα του γάμου τους. Δεν έχει σημασία το αν έχουν περιττά κιλά και ούτε αποτελεί στοιχείο για να θέσουμε περιορισμούς.
 • Με την κατάλληλη προσέγγιση, μπορούμε να επιλέξουμε ένα νυφικό που να τονίζει τα δυνατά της σημεία. Έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόζουμε τις δημιουργίες και να τις κάνουμε sur mesure ανάλογα με τον κάθε σωματότυπο. Γι' αυτό άλλωστε δεν ενοικιάζουμε νυφικά. Για να μπορούμε να κάνουμε τις απαιτούμενες αλλαγές χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα.
 • Τέλος, τα σχεδία μας είναι διαχρονικά και έτσι εύκολα προσαρμόζονται σε κάθε τύπο γυναίκας. Προσωπικά, στις κυρίες που θέλουν να «κρύψουν» τα κιλά προτείνω αμπίρ γραμμή που κολακεύει ενώ προσπαθώ να μην υπάρχει μακριά ουρά στο σχέδιο.

Μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές

 • Για να μην υπάρχει άγχος, προτείνω στις μέλλουσες νύφες να με επισκέπτονται στο ατελιέ 3-5 μήνες πριν το γάμο για να συζητάμε και να βρίσκουμε την κοινή φιλοσοφία μας.
 • Όσον αφορά στις πρόβες, πιστεύω ότι δύο-τρεις αρκούν, αφού φυσικά θα έχουμε κατασταλάξει στο τι ζητάμε.
 • Τέλος, οι γυναίκες να μην επηρεάζονται από φίλες και συγγενείς και να δείχνουν εμπιστοσύνη στον σχεδιαστή που θα επιλέγουν και στο ένστικτο τους.
Κύλιση στην Αρχή